DIELY

Každý zo 6 dielov obsahuje nielen výpovede obidvoch strán, ale tie sú doplnené pútavými komiksovými animáciami, ktorých autormi budú český ilustrátor Tomáš Motal a animátorka Veronika Kocourková. Zároveň sú súčasťou série aj rôzne experimenty, ktoré investigátorský tím vždy dôsledne pripraví. Navyše mnoho experimentov si odskúšajú investigátori sami na sebe.

BIOREZONANCIA

Investigátori sa snažia nájsť dôkazy o existencii nadprirodzených javov. Ich prvou stopou  sa stala biorezonacia. Ide o kontroverznú metódu alternatívnej medicíny, ktorú v súčasnosti využíva viacero atestovaných lekárov. Oficiálna veda i medicína tvrdia, že biorezonancia nefunguje, pretože je založená na fyzikálnom nezmysle, je to ale naozaj tak? Investigátori sú pripravení Biorezonanciu preskúmať a vyskúšať aj na vlastnej koži.

PRÚTIKÁRSTVO

Ako súvisí alternatívna medicína s hľadaním vody? Je možné pomocou jednoduchého prútika, či virgule nájsť podzemné vody a dokonca určiť, v akej hĺbke sa voda nachádza? Majú prútikári nadprirodzené schopnosti? Druhou stopou v bádaní Investigátorov je prútikárstvo.

JASNOVIDECTVO

Určíte sa mnohým stali situácie typu, že mysleli na niekoho a ten človek akurát napríklad zavolal. Alebo zase ďalším, že mali nejaký dobrý/zlý pocit, ktorý sa nakoniec potvrdil aj udalosťou. Môžu mať tieto javy logické vysvetlenie? A čo je to jasnozrivé videnie? Je naozaj možné nájsť ľudí, či predmety vďaka nadprirodzeným schopnostiam? Investigátori sa v treťom dieli púšťajú do tajomnej témy jasnovidectva a telepatie.

ASTROLÓGIA

Môžu nám naozaj hviezdy naznačiť náš osud? Alebo minimálne ukázať ako sa rozhodovať v zložitých situáciách? A dokážu hviezdy ovplyvňovať nielen životy ľudí, ale aj napríklad rastliny? Investigátori sú pripravení v štvrtom dieli preskúmať, znovu aj na vlastnej koži, veľmi populárny fenomén astrológie.

BRÉTARIÁNSTVO

Táto časť bude trochu iná, ako diváci Investigátorov už očakávajú. Investigátorský tím sa totiž rozhodol skúmať tému, ktorá sa nakoniec ukázala ako oveľa zložitejšia, než by sa mohlo zdať. Téma brétariánstva v sebe skrýva mnohé nástrahy na ktoré chcú Investigátori upriamiť divácku pozornosť. Vrátane rôznych experimentov, ktorých by sa mal investigátorský tím a takisto diváci, radšej vyvarovať.

ASTRÁL

Investigátori smerujú šiestym dielom do finále. Pod tajomným názvom Astrál sa skrývajú témy na pomedzí života a smrti, vrátane zážitkov blízkych smrti, či takzvaných mimotelových zážitkov. Zároveň sa diváci dozvedia, čo sa ukrývalo v tajomnej kancelárii 444. Prinesie však posledná časť od poveď na otázku, ktorá trápi tvorcov série od úplného začiatku – “Existuje život po smrti?”.